Allerlei leuke moppen en raadsels

Iedereen kan op z'n tijd wel eens genieten van een leuke mop of een raadsel. Er zijn een hoop moppen verzonnen die mensen al jaren laten lachen. Dom blondje moppen, Jantje moppen, dokter moppen en nog veel meer. Te veel om op te noemen. Zjammie.nl heeft voor jou een verzameling moppen gemaakt, dus zit lekker achteruit en lag je kapot! Daarnaast hebben we een aantal leuke raadsels uitgezocht die je echt aan het denken zetten. Weet jij de antwoorden?

Blondje moppen

 • Komt een dom blondje bij de videotheek. Ze kijkt schichtig om haar heen en fluistert dan de man achter de balie in zijn oor: “Meneer, waar liggen hier de sexfilms?” De man antwoordt snel: “Aan de andere kant.” Het blondje fluistert opeens in het andere oor van de man: “waar liggen hier de sexfilms?”
   
 • Een blondje komt een bar binnen waar een frisdrank automaat staat. Ze doet er een paar euro in en er komt een blikje uit de automaat. Ze doet steeds meer euro's in de automaat en blijft maar blikjes krijgen. Een man die al een tijdje staat te wachten zegt plots: “mag ik ook even gebruik maken van de automaat?” Antwoord het blondje: “Rot even op, je ziet toch dat ik aan het winnen ben?!”
   
 • Komt een dom blondje de winkel binnen. Zegt ze tegen de winkelier: “Twee euro is veel te duur voor dit gummetje!” Zegt de winkelier: “Oké, ik heb een idee. Als jij mij 50 euro geeft, dan krijg je hem gratis.” Zegt het blondje: “Oké! Super!”

Jantje moppen

 • Zegt de juf: “Waarom noemen ze de taal die je thuis spreekt jouw moedertaal?” Antwoordt jantje: “Dat is omdat mijn vader nooit aan het woord komt!”
   
 • Jantje vraagt: “Mag ik nog even buiten spelen, mama?” Zegt de moeder: “Nee, het is al veel te laat!” Zegt oma: “Nou kom op, laat hem even buiten spelen.” Antwoordt de moeder: “Nee! Hij moet leren luisteren naar zijn moeder!” Vraagt jantje: “Waarom luister jij dan niet naar je moeder?”
   
 • Jantjes vader hoort zijn zoon opeens tegen zijn konijn praten: “Hoeveel is drie plus vier?” Zijn vader vraagt stomverbaasd: “Waar ben jij nou mee bezig?” Jantje antwoordt: “De meester zei dat konijnen heel snel kunnen vermenigvuldigen, maar dit stomme beestje kan niet eens optellen!”

Leuke raadsels

 • Waar zit je op, slaap je in en poets je je tanden mee?
  Een stoel, een bed en een tandenborstel.
   
 • Wat heeft een kers als ie uit de boom valt?
  Een kersenschudding.
   
 • Hoeveel druppels kunnen er in een leeg glas?
  1, want dan is het glas niet meer leeg.