9gag

9gag: Voor jong en oud!

9gag is in 2008 in Hongkong opgezet en wordt gehost in de Verenigde Staten. Het is een humoristische site met allerlei leuke plaatjes die bezoekers kunnen uploaden. De naam komt van de indeling die de site vroeger had. Hij had namelijk 9 grapjes per pagina. De site is de laatste jaren heel populair geworden en is een van de 500 meest bezochte pagina's ter wereld. De site heeft al een lange tijd ruzie met de beruchte site 4chan. Niemand weet precies waarom 4chan een hekel heeft aan 9gag, maar het is al een paar keer uit de hand gelopen. Een bekend voorbeeld van wanneer het fout ging is de aanval van 2012/2013. hierin was 9gag weken lang onder aanval door 4chan, Funnyjunk en Reddit om 9gag te straffen voor het stelen van 4chan content en te zeggen dat het van hun is. Bij deze "raids" worden er allerlei smerige plaatjes geupload om de site vol te gooien met rotzooi. Ook zijn er vaak in de servers van 9gag gebroken om te proberen de sites overhoop te gooien. onderling haten 4chan, Funnyjunk en Reddit elkaar dus dat ze samenwerkte was iets wat in acht jaar nog nooit was gebeurd. uiteindelijk werd 9gag weer opnieuw opgebouwd, maar de aanvallen gaan tot op vandaag nog steeds door.

Inhoud van de site

De meeste plaatjes op de site worden van andere websites zoals 4chan, Reddit en Funnyjunk genomen en weer geüpload op 9gag. De meeste plaatjes zijn gebaseerd op een popcultuur genaamd “memes”. Dit zijn plaatjes die beroemd zijn geworden door 4chan die de term “memes” zelf heeft bedacht en tevens de meeste memes heeft gemaakt. Naast memes vind je ook nog allerlei andere plaatjes van gebeurtenissen in het echte leven en foto's die mensen maken van grappige dingen die ze tijdens het reizen tegenkomen.

Makkelijke toegang

Het is makkelijk om toegang te krijgen tot de content van 9gag zelf. De meeste content is te bekijken zonder een account. Je hebt wel een account nodig om te stemmen op de plaatjes om ze hoger in de ranking te krijgen, om toegang te krijgen tot de NSFW-inhoud van de site en om commentaar geven op de verschillende plaatjes. Neem zelf maar eens een kijkje en ontdek alle grappige plaatjes! Voordat je het weet is het alweer twee uur later.

Terug naar overzicht