Funnyjunk

Funnyjunk plaatjes

Funnyjunk is een site met allerlei leuke plaatjes en filmpjes. Dagelijks worden er honderden plaatjes, gifs en filmpjes geüpload door door de community. Deze plaatjes komen van over de hele wereld en worden vooral genomen van andere sites zoals 4chan, Tumblr en Imgur. Toch zijn er in tegenstelling tot 9gag veel meer mensen op de site die OC (Original Content) uploaden. Dit zijn bijvoorbeeld originele strips en plaatjes met karakters die mensen zelf hebben verzonnen.

Hoe werkt Funnyjunk?

Funnyjunk is net als andere sites een plek om allerlei plaatjes te vinden. Ook heb je de mogelijkheid om een account te maken, maar om de plaatjes te bekijken en te stemmen hoeft dit niet. Het grootste verschil tussen Funnyjunk en andere sites met plaatjes is dat het hier vooral gaat om de commentaarsectie. Hierin praat je met andere gebruikers over het plaatje, maar vaak ook over andere dingen die niet gerelateerd zijn. Om commentaar te plaatsen hoef je geen account te hebben. Het komt vaak voor dat het commentaar onder het plaatje grappiger is dat het plaatje zelf. Om mee te kunnen praten heb je een account nodig. Ook zijn er veel discussies gaande over de politiek en de situaties in de wereld. Dit maakt de site een stuk volwassener dan 9gag. Ook de admin van de site zelf praat graag mee met de mensen op de site. De admin vraagt ook altijd de mening van de community voordat hij iets aan de site vernieuwt, zodat iedereen inspraak heeft.

Jouw eigen account

Omdat de interactie tussen gebruikers zo centraal staat is het mogelijk om je eigen account in te richten. Je mag zelf een plaatje toevoegen en je profiel inrichten zoals jij wilt. Er zijn ook een paar mensen die op de site best bekend zijn en die goed scoren in de ranglijsten op de site. De rang die je krijgt wordt hoger als je meer commentaar plaatst en als je zelf plaatjes plaatst die hoog scoren. Zin om je kapot te lachen? Probeer het eens Funnyjunk!

Terug naar overzicht