YouTube

Video's op YouTube

In 2005 werd door drie Paypal medewerkers een site opgericht waarop iedereen filmpjes kon uploaden, maar zijn auteursrechten af moet staan. De site werd langzaam opgebouwd tot een succesvol platform waar veel mensen filmpjes uploadden. Een van de bekendste YouTubers, zoals ze worden genoemd, in die tijd was Smosh. Dit waren twee jongens die grappige video's maakten en zo de meest bekeken Youtubers werden in de eerste jaren van YouTube. De site werd in 2006 overgenomen door Google en stond in de top 10 meest bezochte sites.

Hoe werkt YouTube?

YouTube is zeer simpel te gebruiken en je hoeft helemaal niks te doen om filmpjes te bekijken op de site. Het is echter ook makkelijk om een account aan te maken op YouTube. Je kunt kiezen om via Google of Facebook in te loggen, maar ook gewoon op YouTube zelf. Na het inloggen heb je je eigen account die je kunt inrichten hoe jij zelf wilt en als je wilt kan je zelf ook filmpjes maken en uploaden. Ook is er de mogelijkheid om te “Subscriben” voor andere Youtubers. Hierdoor krijg je gelijk een update als ze iets nieuws uploaden op hun kanaal. Handig voor als je niks wilt missen!

De leukste filmpjes

Waar je ook naar zoekt, op YouTube vind je het. Met een paar miljard uren aan digitale video kan idereen wel iets leuks vinden. Dus neem direct een kijkje en ontdek de wereld van YouTube! Als je het leuk vindt, vergeet dan niet een account aan te maken! Veel kijkplezier!

Terug naar overzicht